Farr 30 Cup 2013

Farr 30 Cup 2013

Vänner!

Efter lite domänstrul och problem med vår internetleverantör har vi nu nöjet att presentera 2013 års Farr 30 cup:

GP1 Nord: 4 maj – Vårrullen, KSSS Saltsjöbaden
GP1 Syd: 4-5 maj (?) – North Sails Trim Cup, Lomma (datum ej bekräftat)

GP2 – Farr 30 SM: 6-9 juni – Sandhamn Open, KSSS Sandhamn

GP3 – Offshore : 27 juni — 3 juli – ÅF Offshore Race, KSSS

GP4: 17-18 augusti – Tjörn Runt + bankappsegling söndag, StSS

GP5: 12 oktober – Race Rig-Tig, KDY Vedbaek, Danmark

Efter ett fantastiskt 2012 med VM på hemmaplan i Båstad satsar Farr 30-klassen nu framåt. Vi gör en storsatsning på ÅF Offshore Race 2013, vi seglar för första gången ett SM – därmed ligger i potten en plats till Mästarnas Mästare. Vi tar också med Tjörn Runt i vår cup och kompletterar med bankappseglingar på söndagen. Vi avslutar sedan i mitten av oktober med ett race som brukar vara fantastiskt kul – Race Rig-Tig i Vedbaek.

Feedbacken från seglarna har varit att i vår rikscup ha något färre race men välja race som ger lite olika karaktär och inspirerar till deltagande från så många båtar som möjligt. ÅF Offshore Race har varit med i cupen förut men deltagandet har inte riktigt varit på den nivå vi vill. Båten är perfekt för havskappsegling och i år pushar förbundet särskilt för att alla ställer upp i ÅFOR. Vi kommer att ha ett vinterseminarium om hur  man preparerar sin båt för havskappsegling.

Erfarenheten var att höstseglingar i Stockholm gav dålig utdelning då folk är upptagna på olika saker och vi har därför inga cupseglingar i Stockholm på hösten utan har lagt en säsongsavslutning i Vedbaek. Likaså har vi tagit bort Lidingö Runt ur cupen då det normalt endast är Stockholmsbåtar med där och det inte finns något motsvarande race på andra ställen. De flesta Stockholmsbåtar seglar sannolikt Lidingö Runt i alla fall.

Förhoppningen är att detta program skall vara mångfacetterat och inspirera till deltagande från alla Farr 30:or. Väl mött på vattnet 2013!